Brigades2020-07-13T08:21:19+00:00

Maak kennis met onze brigades. Elke dag opnieuw zorgen deze teams voor een goed gevuld ontbijt, heerlijke lunch of een spectaculair culinair diner.  Onze witte brigade, de keuken staat onder leiding van Bastiaan Pruijssen. Waar Bastiaan zorg draagt voor de gerechten, bekommert Rik Voortman zich om de zwarte brigade in het restaurant. Wij stellen ze graag aan u voor:

‘Witte Brigade’ 

Mijn naam is Bastiaan Pruijssen en sinds 1 november 2015 ben ik de drijvende kracht achter de witte brigade van het Bluefinger Restaurant en Lumen Hotel & Events. Koken is al vanaf jongs af aan mijn hobby, ik hielp vaak mijn moeder in de keuken. Vanaf 1994 (ik was toen 14 jaar) ben ik begonnen bij sterrenzaak de Bokkepruik te Hardenberg. Deze ervaring vond ik zo leuk dat ik besloot van mijn hobby mijn beroep te maken en heb toen mijn koksdiploma behaald aan het Deltion College. Tevens heb ik later de cursus Patisserie nog gevolgd, waar mijn interesse erg ligt.

Nadat ik mijn koksdiploma heb behaald ben ik begonnen met koken in toprestaurants in Nederland en daarbuiten. Na deze ervaringen heb ik besloten om de wijde wereld in te trekken en heb ik op Curaçao gewerkt en in en rondom Miami als privé kok op enkele jachten. Hierdoor heb ik veel mooie plekken gezien. Mijn culinaire reistip: maak een culinaire wijnreis door Argentinië en Chili.

Koken is mijn passie en ik werk graag met verse producten. Smaak gaat voor alles, als de smaken kloppen spreekt het gerecht vanzelf.  Het mooiste gerecht om te maken vind ik coquille omsmolten met lardo en truffelschuim. En mijn favoriete gerecht om te eten is een heerlijke verse rundercarpaccio met ganzenleverkrullen.

Het is elke dag weer uitdagend en leuk om de keukenbrigade van 20 personen aan te sturen en samen te streven naar een top product om daarmee de gasten culinair te verwennen. Het werken bij het Bluefinger Restaurant biedt leuke uitdagingen. We bieden veelzijdige producten op verschillende locaties in het stadion van PEC Zwolle.

Ik hoop dat u mij via deze weg een klein beetje heeft leren kennen. Spreek mij gerust een keer aan wanneer u een speciale wens of een andere vraag heeft. Ik verwelkom u graag!

Dessert - Bluefinger Restaurant Zwolle

‘Zwarte Brigade’ 

Mijn naam is Rik Voortman en sinds mei 2017 ben ik Restaurant Manager van het Bluefinger Restaurant. Het team bestaat uit 20 gastheren en vrouwen. Allemaal hardwerkende mensen met passie voor het vak, tijdens uw bezoek zullen wij zorgen dat het u aan niets zal ontbreken.

Twaalf jaar geleden mocht ik mijn carrière beginnen bij Hotel de Rijsserberg. Mijn eerste idee was om kok te worden want thuis was ik niet weg te slaan uit de keuken. Maar na een korte tijd kwam ik er al snel achter dat ik de voorkant van het hotel, met name het restaurant, erg interessant vond. Koken was leuk, maar die gastheren in pak, gewapend met een ‘’ding’’ om wijnflessen te openen vond ik nog interessanter. En wat genoot ik toen ik voor het eerst een glaasje wijn mocht proeven. Het was een glas Sauternes van Chateau Rieussec,  een wijn die ik nu nooit meer zou drinken aangezien hij super zoet was. Na enige tijd vond de sommelier het tijd om verder te gaan met het proeven van droge witte wijn. Dit was het begin…

Na de Rijsserberg, vertrok ik samen met de General-Manager naar Het IJsselhotel in Deventer om aan mijn leerlingschap van gastheer te beginnen. Hard werken en veel mooie momenten wisselde elkaar af. Het jaar daarop begon ik bij mijn eerste Michelin bedrijf in Vreeland aan de Vecht. Chef-kok Wilco Berends en zijn vrouw Caroline wouden deze oosterling wel een kans geven en zo gezegd zo gedaan. Met het hoge niveau, de lange dagen en omringt door veel gepassioneerde mensen was dit een geweldige leerschool. Vooral mijn wijnkennis ging snel vooruit, mede dankzij mijn goede vriend en een van Nederlands beste sommeliers, Martijn Verkerk. Het wijnvirus had mij compleet in zijn macht!

Wil je in de wijnwereld bij blijven dan zit er maar één ding op, veel lezen en studeren. Op school waren de wijnlessen beperkt maar toen ik eenmaal begon aan de Gastronomieopleiding van de heer Peter Klosse kwam daar zeker verandering in. Deze ervaringen wilde ik graag in de praktijk brengen en zo kwam ik terecht als assistent sommelier bij Het Roode Koper in Leuvenum. Midden in het bos, rust en een hoog service level. Bijna 5 jaar lang was dit mijn thuisbasis. Na een jaar mocht ik de uitdaging van Sommelier zelf bestieren. Het was elke dag weer feest! Gasten verrassen met wijnen van over de hele wereld! Na al dit harde werk kwam ook beloning, in 2015 werd het restaurant bekroond met 1 Michelin ster. Ik ben nog steeds enorm trots op dit resultaat en dat ik hier mijn steentje aan heb mogen bijdragen.

Dit succes heeft mij niet tegengehouden om naar nieuwe uitdagingen te zoeken. Zo heb ik na Het Roode Koper nog een jaar in de buitendienst van Wijnkoperij Okhuysen mogen werken. Heel ander vak en voor mij iets wat ik moest proberen. Helaas kwam ik er wel achter dat ik het werken in de horeca zelf erg mistte. Nu ben ik in Zwolle beland, waar ik de scepter mag zwaaien voor de zwarte brigade in dit mooie restaurant. Mag ik u binnenkort aan tafel verwelkomen?