Green Key

Als locatie hebben wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat we er met zijn allen voor zorg dragen dat de aarde op een zo goed mogelijke wijze behandeld wordt en zo gezond mogelijk overgedragen kan worden aan de volgende generaties.

Wat is het?

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu binnen het bedrijf en de natuur in de omgeving. De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemers om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hen verlangt. De Green Key is voor Hotel Lumen een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Klik hier voor meer informatie over Green Key.

Goud!

Binnen de organisatie van Green Key zijn verschillende niveaus. Als locatie wordt je op diverse onderdelen beoordeeld denkende aan; communicatie, maatschappelijke betrokkenheid, reiniging, energie, etc. Per onderdeel staan een aantal factoren beschreven waar je aan moet voldoen en per onderdeel ontvang je dan een aantal punten. Aan de hand van je totale punten aantal ontvang je een van onderstaande certificaten.

  • Green key
  • Green key Brons
  • Green key Zilver
  • Green key Goud

De combinatie van Hotel Lumen,  en het Bluefinger Restaurant hebben met elkaar in december 2016 het Green key goud certificaat behaald!